ČT edu – pomoc nejen při přijímacích zkouškách

Vzdělávací portál České televize (ČT edu) se na nás obrátil s prosbou o propagaci webových stránek, které nabízí podporu s přípravou k přijímacím zkouškám na střední školy a gymnázia. Dovolujeme si tedy přeposlat jejich nabídku k dalšímu využití, ať už pro samotnou přípravu ke zkouškám, tak jako případnou inspiraci do výuky. Podrobnější informace jsou uvedeny níže.

Vážená paní, vážený pane,

jménem ČT edu, vzdělávacího portálu České televize, se na Vás obracíme s prosbou o pomoc.

Na ČT edu se snažíme rozšiřovat volně dostupné, reklamou nezatížené a kvalitní vzdělávací zdroje pro učitele a studenty. Nyní jsme zveřejnili „balík materiálů“ – videí, pracovních listů, příkladů k procvičení – pro žáky, kteří se připravují na přijímačky na střední školy a gymnázia. Chtěli jsme Vás proto moc požádat, zda byste o našem „přijímačkovém balíčku“ mohli dát vědět případným uživatelům – ať již přímo nebo prostřednictvím svého webu. K tématu přijímaček jsme natočili i nový cyklus Nebojte se matematiky, ve kterém lektor prochází problematické úlohy z testů minulých let a nabízí možná řešení.

Budeme velmi vděční za jakoukoliv formu sdílení a šíření. Pro tento účel zasíláme v příloze např. banner, který můžete vložit na vaše webové stránky či sociální sítě. Rovněž je možné nasdílet odkazy výše. Našim cílem je, aby se materiály dostaly k co největšímu množství nejen žáků, ale i rodičů či učitelů, kteří dětem s přípravami pomáhají.

Kdybychom mohli zodpovědět jakékoli dotazy, dejte nám, prosím, vědět, za Vaši pomoc předem moc děkujeme!

S přáním hezkého dne,

Adéla Zehringerová, ČT edu